Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Sammanfattning, utvärdering och framtida planering

Social resurs

Uncategorized / 07/06/2019

Räcker det med endast utbildning?

Social resurs

Då var vårens sista föreläsning avslutad och jag gör som vanligt en utvärdering och sammanfattning av såväl utvärderingar som inkommit men även en egen analys av kunskapsläget och vilka utbildningsbehov jag ser framöver. Denna våren har jag utbildat från Bollnäs i norr till Malmö i söder och många orter däremellan. Ämnena har varierat. Allt från hur man håller utredande samtal/barnsamtal, rättssäker handläggning och dokumentation i barnavårdsärenden samt om barn som upplever våld i nära relationer. Behov- och kunskapsläget är varierande men överlag behövs mer kunskap. Men räcker det med endast utbildning?

Jag börjar allt mer landa i att det även krävs metodstöd, handledning samt uppföljning kopplat till de utbildningar jag tillhandahåller. Från och med i höst kommer det därför finnas som ett komplement till de utbildningar jag håller i,  för att jag ska kunna vara behjälplig med implementeringen då det ofta efterfrågas från de av Er som gått utbildningarna.

Kunskapsinhämtning inför höstens utbildningar

Nu fokuserar jag på kunskapsinhämtning och konkret socialt arbete i sommar för att till hösten återkomma med ännu mer forskning, beprövad erfarenhet och ny kunskap i mina utbildningar.

Utbildning våld mot barn

Socionompodden återkommer i höst!

Under sommaren kommer Socionompodden att ta en paus efter fantastiska sju första månader där vi slagit lyssnarrekord efter lyssnarrekord. Jag kommer under sommaren planera inspelning av kommande avsnitt,  så har du förslag på ämne och passande gäst få du mejla till mig!

 

Socionompodden

 

Önskar er alla en trevlig helg!

Tina Karpin