Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Att sätta sina mål och genomföra dem!

Social resurs Tina Karpin

Uncategorized / 18/04/2019

Hur gör du?

Har ni någon gång funderat på vad det är som gör att man fullföljer vissa mål lättare än andra? Detta är en tanke som frekvent slår mig. Jag har med tiden insett att frågor som intresserar mig, som väcker min nyfikenhet och glädje genomför jag oavsett tid på dagen och oavsett tiden det tar att göra dem. Saker som är ”måsten” släpar efter tills jag måste. Jag tänker inte att jag är ovanlig i detta avseende, dock tänker jag att jag vill dela med mig av mina strategier kring hur jag organiserar mitt liv så att det ändå fungerar.

Tina Karpin

Gör det du mår bra av!

Balans i kropp & knopp

Jag har en enkel lösningsfokuserad tanke som grund i mitt liv, såväl professionellt som privat. Gör mer av det som fungerar! Enkelt uttryckt handlar det om att göra mer av det som man är bra på och mår bra av. Nu hör jag er knorra att livet inte fungerar på detta vis. Jag vill hävda att det visst kan fungera på detta vis.

Varje dag har vi möjlighet att välja. Vi väljer vilket liv vi vill leva, att gå till arbetet eller inte, huruvida vi investerar i vår hälsa och våra relationer. Vi väljer att leka med våra barn eller titta in i en skärm. Varje tillfälle under dagen gör vi aktiva val men hur mycket tid lägger vi på att fundera över vilka val vi gör och varför vi fortsatt väljer att göra samma val gång på gång?

 

Vad ska DU göra mer av idag?

Jag har för många år sedan slutat med nyårslöften. Att lova en sak som jag aldrig har lyckats förändra en gång om året för att det är nytt år och hoppas på annat utfall utan en aktiv handling fungerar inte. Mål däremot sätter jag aktivt hela tiden. Jag har 5 års mål, tre års mål och ett års mål. Jag har mål för veckan och mål för dagen.

Nu låter detta tidskrävande och ni kanske tror att jag inte gör mycket annat än att fundera över vilket mål jag ska ha för dagen. Med två företag och tre barn har jag varken mer eller mindre tid än någon annan. Med tiden blir målen så självklara att de inte längre är mål. Varje dag väljer jag exempelvis glädje, det är inget svårt val, bara ett aktivt tankesätt. Varje dag bockar jag av min att göra lista, detta ger mig glädje och tar mig ett steg närmre mina 1-,3- och 5 års mål. Varje dag väljer jag att lägga min tid på det jag är bra på eller på det jag vill förbättra.

Vill du veta mer om hur man går tillväga så hör du av dig. Jag erbjuder såväl individuell handledning som föreläsningar. Under tiden, fundera på vad du ska göra mer av idag!

Ha en fantastisk påsk ledighet!

Tina Karpin