Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

När våren nalkas i södra Sverige och jag lyfter blicken…

Våren med socialresurs

Social Resurs / 11/03/2019

Nu kommer den intensiva våren

Med tiden har jag lärt mig de olika cyklerna såväl i mitt eget mående samt i hur det är att vara egenföretagare. Allt går i perioder mellan mer eller mindre intensitet i arbetet. Jag har med tiden lärt mig att flyta med samt att ta ett steg tillbaka när möjlighet ges. Våren är just en mer intensiv period och jag njuter av att ta mig an alla mina olika projekt.

Handledning Social resurs

Värdet av handledning

I mitt arbete som handledare tycker jag det är intressant att följa olika arbetsgruppers processer. Jag tycker det är intressant att följa hur grupperna går från individ- till grupperspektiv och tillbaka. Ett mönster på de flesta arbetsplatser är att vi pratar för lite med varandra om vad vi lägger in i de olika begrepp vi använder till vardags. Ett exempel är ordet noggrann, det som är noggrant för mig är inte det för dig eller för någon annan. Någon annan är oftast också den som ofta är ansvarig för mycket. Relationen till chefen och hur organisationen på arbetsplatsen är, är också något som lyfts som centralt. Handledning är centralt för att förebygga arbetsplatskonflikter och ha en stabil grund på en arbetsplats. Inom socialt arbete är det mer en regel än undantag att man har handledning. Jag vill lyfta värdet av handledning inom alla yrken.

Social Resurs

Familjehemsplacerade barn – ämnet denna vecka på Socionompodden

Veckans avsnitt i Socionompodden berör något helt annat, nämligen de barn som samhället har de yttersta ansvaret för. De familjehemsplacerade barnen. Hur utreds familjehem i Sverige idag och vem kan bli familjehem. Om det och mycket mer kan ni lyssna på onsdag när veckans avsnitt släpps. Innan dess kan ni lyssna ikapp på tidigare avsnitt där poddar finns.

 

Glad måndag!

Tina Karpin