Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Ett härligt sportlov är slut och intensiva arbetsdagar drar igång igen.

Social Resurs omdöme


Alla barns rätt till skydd, stöd och behandling

 

Veckan innan sportlovet hade jag späckade dagar i arbetet med barn som upplever våld i nära relationer. Såväl recensioner som nya frågeställningar som väckts efter utbildningsdagarna kommer fortsatt in. Det är alltid intressant att möta socionomer landet runt och att kunna lära av varandra. Både för mig hur ni gör i de olika kommunerna men också att kunna bidra med mitt perspektiv i hur man kan möta barn och deras föräldrar. I kombination med att barnkonventionen blir lag i januari 2020 behöver vi redan nu börja tänka i hur vi arbetar fram arbetsmetoder för att på kort och lång sikt kunna ge skydd, stöd och behandling. För alla barn.

Social Resurs omdöme

 Social resurs omdöme

 

Nya utbildningar om barnsamtal

Jag märker att det finns ett stort behov i utbildningar i hur man har de riktigt svåra samtalen med föräldrar där man har oro för barn men också hur man håller i barnsamtal så jag tar till mig av era önskemål och håller i utbildningar om barnsamtal. Några bokningar har redan inkommit och Ni är välkomna att kontakta mig så att jag kan skräddarsy en utbildning just utifrån Era behov på er arbetsplats.

Socionompodden

 

Fler och fler lyssnar på Socionompodden

För Socionompodden är det också intensiva dagar. Årets första inspelningsdag är i Malmö denna veckan och spridningen av såväl ämnen som gäster är inspirerande. Lyssnarsiffrorna för podden stiger för varje vecka och det gläder mig att fler och fler hittar till podden. Namnet till trots är det en podd för alla som vill få ytterligare ett perspektiv i sitt liv eller söker kunskap i en specifik fråga.

 

Social resurs föreläsningar

 

Nya föreläsningar på gång

Även flera andra typer av föreläsningar är på gång med andra samarbetspartners och detta året ser jag fram emot att resa land och rike runt både för utbildningar, Socionompodden men också för de enskilda barnavårdsutredningar som jag fortsatt åtar mig för att kunna bidra praktiskt också.

 

Jag önskar er en bra start på veckan

Tina Karpin