Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Reflektioner

Social resurs


Inställning till möten skiljer

Så då var jag tillbaka efter en veckas paus från bloggandet. Jag har de senaste veckorna reflekterat över hur plikttrogen jag är som person. I och med att jag bröt benet i höstas har varje möte som fått vara kvar i min kalender varit viktigt och något jag prioriterat. Jag har med mycket möda och smärta tagit mig till dessa möten för att det är viktigt för mig och mitt fortsatta företagande. Vad jag under denna processen reagerat på är att alla inte har samma inställning till de som bokats in. Nu pratar jag inte om sjukdom eller andra oförutsedda händelser som kan hända oss alla. Utan om ett mönster av att folk inte orkar eller hinner.

 

Omvärdera synen på livet

När man brutit ett ben och legat i 12 veckor med benet i högläge måste man prioritera om. Dessa tre månader (som tack och lov är bakom mig) har fått mig att omvärdera hur jag har sett på mitt liv. Jag har alltid varit en person med full fart framåt och kommer säkert vara det igen framöver i perioder. Läxan jag tagit med mig från denna påtvingade overksamhet är att även jag kan prioritera, avboka och omboka utan att välden går under. Jag vet, ni tycker att detta är en självklarhet. Men för mig har det alltid varit självklart att driva mig själv till det yttersta för att genomföra allt jag vill. Det komiska i detta är att jag föreläser om Balans i kropp och knopp . Denna föreläsning är lika mycket för mig som för alla andra. Att ha balans i livet innebär inte för mig att jag är i balans varje givet ögonblick eller dag. Balans för mig innebär att jag den största tiden av mitt liv mår bra. För mig innebär det en balans mellan arbete som inspirerar och utvecklar mig och ett lika uppfyllt privatliv där jag får en annan typ av påfyllnad. Det som fungerar för mig fungerar inte för dig och vice versa.

Social resurs Stanna upp och ta en paus

Stanna upp och ta en paus

Vad vill jag ha sagt med detta. Jo vikten av att låta sig själv stanna upp. Att ta en paus från saker och ting kan ibland ge en ett annat perspektiv och i längden göra så att du blir mer produktiv och mår bättre privat. För i slutändan är det just det vi vill, att må bra.

Ha en fantastisk måndag!

Hälsningar Tina Karpin