Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

EN INSPIRATION

Social resurs självkännedom

Inspiration / 08/01/2019

Jag har aldrig haft problem med att skriva, texten kommer av sig själv. Ända fram tills nu. På senare tid är det många fler än vanligt som hör av sig och säger att jag inspirerar dem. Jag, lilla jag? Väldigt smickrande men samtidigt kommer en känsla av panik smygande… Helt plötsligt börjar jag väga orden, skriver, tar bort och börjar om. Det ligger ett ansvar i att andra inspireras av en.

Det tar ett par dagar sedan inser jag att jag helt enkelt får skriva mig ur mina känslor så går det säkert bra. Och där kom ytterligare en insikt som är rätt så självklar i mitt liv. Jag skriver om det mesta som en form av terapi för att komma tillrätta med mina tankar och känslor. För att fatta beslut eller förlika mig med saker som hänt. Ni får bara hänga med på resan och om det inspirerar är det ett plus. Det är egentligen ingen skillnad från när jag handleder, arbetsleder eller samtal med folk,  bara det att det skrivna ordet finns kvar för alltid på ett annat vis och för flera de som är i rummet…

Social resurs självkännedom

Vissa kallar det för formler till framgång. Men det finns inget ett sätt som passar alla för då skulle alla som läst en bok vara framgångsrika. Vad nu framgångsrik är, för det är definitivt inte samma sak för mig som för dig. Så vad vill jag med mitt skrivande?
Kanske uppnå självkännedom …
Självkännedom, ett så stort ord.
Själv-känne-dom

Du ska känna dig själv, det gör de flesta även om vi lägger mer eller mindre tid på att reflektera över oss själva eller våra beslut. DOM delen, den är vi däremot rätt så snabba med att använda oss av. Vi dömer oss själva ofta väldigt hårt. Vi dömer andra runtomkring, både människor vi känner och okända på väldigt lite information. Avkunnar dom, bedömer klandrar, kritiserar är synonymer till dömer.

Det dystra i livet, det som många kallar för misslyckande är många snabba att omfamna och vältra sig i. Det är mänskligt och viktigt för att kunna gå vidare. Skillnaden är om du lägger större del av din tid på dom delen jämfört med självkännedelen.

Social resurs självkännedom

Att känna sig själv och veta vad man vill har en stor betydelse i dagens samhälle,  där vi står inför så många val. Det positiva med det är att du varje dag, flera gånger om dagen har en möjlighet att göra ett nytt val varje dag, flera gånger om dagen. Så länge du vet vart du vill. Så idag väljer jag att dela med mig av mina tankar. Jag väljer att väcka en tanke hos dig och om det inspirerar, så är det ett plus.


Ha en glad tisdag!


Tina Karpin