Solbogatan 29 21, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Ett arbetsliv i förändring

Behandling Socialresurs


Denna vecka reflekterar jag både i Social resurs, för Socionompodden och för Utvecklingsspecialisterna hur man bygger ett hållbart arbetsliv.

 

Må bra både privat och i yrkeslivet

Jag arbetar själv efter mottot att det arbete jag gör ska tillföra något i mitt liv och inte dränera. Jag vill må bra privat och i yrkeslivet. Att må bra är ju en högst individuell upplevelse. Jag mår bra när jag är i rörelse och utveckling. Jag tycker om att lära mig nytt och att utmana mig själv att bli bättre. I detta är jag också bra på att ta hand om mig själv och ge mig själv utrymme i arbetslivet till att varva de tyngre arbetsuppgifterna med det som är mer lustfyllt och väcker min nyfikenhet.

För mig innebär detta exempelvis att kunna ha friskvård på arbetstid samt att avsätta utrymme för att nätverka. För andra kanske det innebär något annat.

 

Vägen till och tillbaks från utmattning

Imorgon kan ni höra mig prata med Sanna Hässelhult i Socionompodden om vägen till utmattning och tillbaka. En resa som Sanna genomgått två gånger. I ett yrkesliv där pensionsåldern höjs gradvis hela tiden och den förväntade livslängden ökar är inte den största risken i västvärlden att majoriteten av oss sliter ut våra kroppar, snarare våra hjärnor.

 

Socialresurs socialt arbete

 

Hur får man balans?

Jag och Evy Spiriadis ser en ökad efterfrågan av vår föreläsning Balans i Kropp och knopp där vi pratar om hur man bygger ett hållbart privat- och yrkesliv. Då jag själv har egna erfarenheter av utmattning, vilket jag delar med många vet jag hur jag ska ta hand om mig själv. Jag vill hjälpa andra att aktivt välja att ta hand om sig själva innan kroppen sätter stop och du inte har ett val.

Med dessa ord önskar jag dig en angenäm arbetsvecka, gör i alla fall minst en sak denna vecka som får dig att må bra!

 

Tina Karpin